Lokacija: Početna / Vijesti / UPIS U BALETNI STUDIO NA REKREATIVNOJ OSNOVI

UPIS U BALETNI STUDIO NA REKREATIVNOJ OSNOVI


UDRUŽENJE “ MLADI TUZLE ”
U SARADNJI SA POZORIŠTEM MLADIH TUZLE

POZIVA DJECU I MLADE UZRASTA OD 7 DO 30 GODINA DA SE UKLJUČE U
BALETNI STUDIO NA REKREATIVNOJ OSNOVI 2014.

Balet je jedna od najstarijih plesnih tehnika koja je temelj svim ostalim plesnim stilovima. Balet karakteriziraju stroge forme tijela i otvoreni položaj stopala. Baletna tehnika ne poznaje upotrebu sile i naglih pokreta. Elementi koji se uvježbavaju su veliki i mali čučnjevi, istezanje i dizanje nogu, rad stopala, različiti nagibi i rotacije tijela, različite vrste okreta i skokova koji se mogu izvoditi iz velikoga ili malog čučnja.

MEĐUTIM, BALET NIJE SAMO ZA PROFESIONALCE, VEĆ JE I IZVRSNA AKTIVNOST ZA REKREATIVCE. RAZLIKA IZMEĐU REKREATIVNOG I PROFESIONALNOG BAVLJENJA PLESOM JE SAMO U TOME ŠTO REKREATIVCI IZVODE MANJE KOMPLICIRANE ELEMENTE, ONOLIKO KOLIKO TO DOPUŠTAJU INDIVIDUALNE PRIRODNE PREDISPOZICIJE TIJELA.

Upravo to je misija i cilj rada Baletnog studija Udruženja “MLADI TUZLE” Tuzla: REKREATIVNO BAVLJENJE BALETNOM UMJETNOŠĆU.

Za sve polaznike koji se odluče za pohađanje Baletnog studija za djecu i mlade 2014. potpisuju se Pravilnik o radu u kojem su jasno definisana međusobna prava i obaveze i to između Udruženja “ Mladi Tuzle” i roditelja/staratelja.

Po završetku edukacije polaznicima se organizuju javne prezentacije rada te tako polažu završni ispit i dobijaju Certifikat o završenoj Početnoj fazi Baletnog studija, nakon čega stiču pravo pohađanja Napredne faze. Certifikat se izdaje od strane Udruženja “ Mladi Tuzle” Tuzla.

PRIJAVE TRAJU OD: 17.10.2014. – 31.10.2014.
PRIJAVE I UPIS VRŠE SE NA BROJ TELEFONA: 062 885 126

Svi prijavljeni kandidati i njihovi roditelji biće telefonski obaviješteni o prvom zajedničkom sastanku svih prijavljenih kandidata na kojem će se obaviti prezentacija cjelokupnog projekta.

www.mladituzle.org
Safvet – bega Bašagića 50. – 75 000 Tuzla/BiH

Comments are closed.