RT Myriad - шаблон joomla Joomla

Priča govori o dvadesetogodišnjaku Saši, studentu glume koji nakon što snimi film postaje veoma popularan i slavan u umjetničkim krugovima, te ima savršen život, slavu, porodicu, voljen je. No, njegov život se iz temelja mijenja nakon saobraćajne nesreće kada se, analizom krvi, ustanovi da je nosilac HIV virusa. Umjesto razumijevanja i podrške koju očekuje od najbližih, on nailazi na zid predrasuda, strahova i frustracija čiji je osnovni uzrok neinformisanost i neznanje o ovoj bolesti.

U predstavi igraju polaznici Dramskog studija Pozorišta mladih Tuzle 2012/13. godine, te studenti Akademije dramskih umjetnosti i mladi diplomiranih glumaca. Za osnovu priče poslužio je istoimeni tekst, autora Siniše Kovačevića, pisca i dramaturga iz Beograda. Dramatizaciju i adaptaciju teksta uradili su sami učesnici u predstavi, pod rukovodstvom tuzlanskog glumca Adnana Mujkića.

Predstava Virus se može smatrati kao dio preventivnog edukativnog programa za mlade povodom 1.12. – Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a. Na taj način, Pozoriste mladih Tuzle, još jednom, umjetničkim jezikom govori o problemima današnjice, te educira i upozorava na moguće posljedice ukoliko se problemima mladih ne pristupi sistemski…