RT Myriad - шаблон joomla Joomla

Dramatizacija i Režija: ADNAN MUJKIĆ
Saradnik za scenografiju: LEJLA NEZIROVIC
Saradnici za muziku: JASNA AHMETOVIĆ i SABINA HUSEJNAGIĆ
Saradnici za plesne koreografije: ADMIR MUHAREMAGIC i MIRNA SINANOVIĆ
Saradnik za kostimografiju: EDINA TOPCAGIĆ
Saradnik za audio i video montazu: DENIS KRDZALIĆ
Saradnik na produkciji: RUSMIR AHMEDIĆ
Saradnici na organizaciji: EMIR SULEJMANOVIĆ, JASMINA JUSUFOVIĆ,
RUSMIR KRDŽALIĆ, EDINA MEZILDŽIĆ

Predstava PETAR PAN je priča o odrastanju. Smatramo da je u ovom periodu kada radimo na osnivanju Pozorišta mladih Tuzle itekako dobar spoj raditi na predstavi koja je dramaturški urađena tako da govori o odrastanju, nerazumijevanju djece od strane odraslih, nasilju u porodici, problemu nezaposlenosti…

Priča počinje u noći kada se djeca u spavaćoj sobi igraju, njihova buka probudi roditelje koji se sukobljavaju u prisustvu djece što su dovoljni razlozi da djeca odluče pobjeći od kuće i uz pomoć Petra Pana otići u Maštograd. Vječni dječak PETAR PAN je taj koji im pokazuje da je moguće čak i letjeti samo ako imaš čiste namjere i misli, te ih tako vodi u zemlju snova u kojoj nikad neće odrasti. No, da li je kasno? Šta je sa njihovim roditeljima?

Tamo u Maštogradu gdje je sve savršeno ispravno žive izgubljena djeca koja u ovoj dramatizaciji predstave igraju djecu iz domova za nezbrinutu djecu, djecu kojima je rat odnio sve…Naravno, idealnu dječiju srecu pokušavaju uništiti gusari koji su simbol svih onih zlih ratnika i vojske…Kako priča zavrsava? Da li djeca ostaju mlada ili odrastaju? Moramo li mi odrasti? Šta biva kada se to desi? Jedno je sigurno: Petar Pan ne želi odrasti a svima nama poručuje da se svi ljude rode kao originali a završe kao kopije!

PREMIJERA PREDSTAVE: 10.10.2007.GODINE U 19.00h i 21,00h NA SCENI BOSANSKOG KULTURNOG CENTRA TK