RT Myriad - шаблон joomla Joomla

Ispitni materijal „Princeza na zrnu graška“ nastao je tokom rada grupe mlađeg uzrasta Dramskog studija za djecu i mlade, napredne faze 2016. Oni su kao grupa od septembra 2016. proučavali probleme kojima su okruženi i koji ih muče te je originalna bajka Princeza na zrnu graška, Hans Christiana Andersena samo poslužila kao inspiracija za pričanje priče o njihovim trenutnim brigama.

Naši najmlađi polaznici nam žele poručiti da nisu spremni  brzo odrasti, da žele još uvijek  biti djeca, da žele uživati u igrama a ne razmišljati o teškoj budućnosti koja ih čeka i da im  je potrebna roditeljska ljubav i pažnja. Ukazano je na borbu između lošeg i dobrog ponašanja. Šta je to što je moralno i prihvatljivo a kakvim nas društvo vremenom čini...

Da li je za sreću zaista potrebno samo stvari posmatrati iz drugog ugla, da li se veliki snovi ostvaruju, da li je dozvoljeno sanjati o nedodirljivim stvarima i velikim promjenama... Priču o tome i poruku koju priča nosi pogledajte na ispitnoj prezentaciji naših najmlađih polaznika.

Režiju ispitnog materijala i rad sa grupom potpisuju Amila Beširović i Ena Ovčina, a saradnice u radu su Hana Džaferović i Arnela Galijašević.